Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Khamis, 8 Disember 2011

:: cara hilangkan "This Copy of Windows is not genuine" ::

hyee peepps ! 

di kolej, paesh mengambil upah untuk menservis laptop atau windows , mcam2 lahh . mengenai software..
tapi kalau tentang hardware . stakat upgrade ram, beli bateri kew . bole laa. .
selalu laptop akan keluarkan dekstop hitam dan tulis "This Copy of Windows is not Genuine" macam nie bila dia menggunakan windows crack .
sesetengah kedai dia akan mengikut windows yang latest dan pembeli kadang2 akan tertipu.
so kali nie paesh nak share skett macam mana nak hilangkan masalah nie..

aplikasi untuk ini banyak dikeluarkan dan senang di download tetapi paesh biasa menggunakan aplikasi RemoveWAT .
kalau anda masih tidak memiliki aplikasi ini, click here @  disini.
Extract filenya, jalankan aplikasinya, lalu restart jee, mudah kan?!
Dengan cara ini tak risau lah kalau kita kene windows is not genuine. 
berhati2 lahh .. kadang2 kedai menipu dan mengenakan caj sehingga rm50 . 

semoga saksess ! :)

Selasa, 6 Disember 2011

* my story when i missing *

hii everybody ~ salam 1 malaysia .

saya memang begini caranya . kejap tenggelam kejap timbul . 
masih berada di alam ipt lagi .
apa yang kali nie nak diceritakan ialah impian.
semua orang ada impian walaupun sekecil mana pun itu tetap impian.
apa yang saya impikan pada dulu ialah memiliki kereta ke70 kerana ? 
berminat dengan sukan drift..
impian nak jadi drifter. tak tahu lah tercapai atau tidak.
orang yang biasa sokong saya ialah NOORMAZRIHA saya lahh ! 
this is my girlfriend yesterday , today , tommorow and forever !! 

pada 10 julai 2011 . inilah tarikh berharga iaitu 
lahirlahh ke70 bewarna biru yang berjaya dipindah milik di desa jaya johor bahru.
walaupun kereta itu tidak boleh dihidupkan, tetapi semangat saya membeli juga. 
kereta ditarik oleh lori towing ke uma abg tri.
dalam 2minggu akhirnya kereta itu hidup dan mampu bergerak,.
apa lagi kann ?
disitulah mulanya belajar asas2 drift. donut . counter . 
dah idup ? apa saya buat ? 
saya bawak ke kolej. senang gi kelas. hehe
nie lah baby face keta saya !



dah nampak kan kenapa semangat nak beli . 
sbb dia da ready to drift . siap rollcage .

dan skarang saya telah join 1 kelab di jb iaitu 
OLD MACHINE RETRO CAR CLUB JOHOR SELATAN
yang baru ditubuhkan.belajar drift hampir setiap minggu atau 
setiap kali jalan ada jumpa parking lapang,hehe

inilah wajah dia skunk.. 

pada 19hb nov 2011 .
saya wakil drift demo di today seri alam,.
saja nak mengasah bakat...
video
haha . bole nk kong plak enjin..

dan yang terbaru ini ada demo drift di pontian dan pasir gudang pada 17 dan 18hb dis 2011.
hrp2 tiada halangan.
umur aku 19tahun dan nama aku paesh azek.aku adalah orang muda kereta tua(trademark)
hehehe .selalu diungkapkan pada selepas belanja belanja.,..
kereta nie bersama saya baru berusia 5 bulan tapi dah pelbagai menda saya pelajari, 
nntykan post yang terbaru .

~ cara buat scroll box@kotak slaid ~

hyee peeps !


agak2 semak tak korangnye blog ? terlalu banyak menda kan. nie caranye kalau  nak jimat ruang . 
ini contoh scrollbox. Sama seperti macam tempat linkies nie  simpan nama korang.



















text/LINK















Nak buat? mula-mula, pergi ke design--> page element--> add a gadget--> javascript/html .


Copy code kat bawah ni dan paste kat kotak gadget korang.




<center><div style="border: 1px solid; color: #cccccc; height: 200px; overflow: auto; padding: 15px; width: 280px;">






text/LINK








</div></center>






height dan width tu korang boleh ubah sesuka hati korang.


********************************************************************************
 bagi yang nak buat text area pulak, ini contohnya. Seperti biasa, kena pergi ke page element dan seterusnya.






Baik, ini pulak code untuk text area.




<textarea id="textarea" rows="4" cols="23" name="textarea">ayat korang</textarea>


Perkataan berwarna tu bolehlah ubah.


Row : lajur melintang yang korang nak
cols : lajur menegak yang korang nak.


Tak rugi mencuba, sebab benda ni boleh membantu korang jimatkan ruang. Kat bahagian posting pun korang boleh letak, kat sidebar pun boleh letak. :)

~ cara menukarkan warna tulisan apabila di highlight ~

hye peeps~


Haha, apa punya tajuklah. Sebenarnya nak pendekkan lagi tajuk tu, tapi takut ada yang tak paham pulak. Cea, entah- entah ada yang tambah tak paham dengan tajuk paesh sekarang ni, LALALA. okey, abaikan. Kita teruskan dengan tajuk kita kat atas tu k.


Ada yang tak paham lagi ke? Korang boleh tengok kat gambar bawah ni k.





Haa.. selalunya kalau kita nak highlight, bukan ke warna tu menjadi biru? Tapi apa yang dapat kita lihat kat sini, ianya telah berubah menjadi berwarna pink! Woah.. cantik bukan? Well, tak semestinya kita tukar jadi warna pink aje, boleh tukar warna lainlah. Janganlah takut...hehe!

dashboard--> design--> edit html--> klik expand widget

Tekan pulak F3 kat keyboard korang bagi memudahkan pencarian dan sila cari code ni.

 ]]></b:skin>



Dah jumpa? Baik, sekarang copy pulak code kat bawah ni.

 ::-moz-selection{
background:#F665AB;
color: #FFFFFF;



Tulisan berwarna merah tu ialah background bila korang dah highlight nanti manakal tulisan berwarna hijau tu pulak ialah warna tulisan. Korang boleh tukar mengikut citarasa korang sendiri. Nak tukar tapi tak tahu code warna? Boleh rujuk kat sini .

~ moving text on cursor ~

hyee peeps ! 


tengah2 stalker tengok satu blog nie ada tulisan ikut.. wahh .. best lar.
cube tengok cursor saya "eh..nak kemana uh"
so sambil buat sambil share la kann . sape nak buat jugak ? 

Dashboard --> Design --> Page elements --> Add gadget --> Html/ javascript


copy paste code nie !~~



<style type="text/css">
/* Circle Text Styles */
#outerCircleText {
font-style: normal;
font-weight: normal;
font-family: 'verdana';
color: #0224FE;
position: absolute;top: 0;left: 0;z-index: 3000;cursor: default;}
#outerCircleText div {position: relative;}
#outerCircleText div div {position: absolute;top: 0;left: 0;text-align: center;}
</style>
<script type="text/javascript">
;(function(){
var msg = "TEKS ANDA PADA CURSOR";
var size = 24;
var circleY = 0.75; var circleX = 2;
var letter_spacing = 5;
var diameter = 10;
var rotation = 0.4;
var speed = 0.2;
if (!window.addEventListener && !window.attachEvent || !document.createElement) return;
msg = msg.split('');
var n = msg.length - 1, a = Math.round(size * diameter * 0.208333), currStep = 20,
ymouse = a * circleY + 20, xmouse = a * circleX + 20, y = [], x = [], Y = [], X = [],
o = document.createElement('div'), oi = document.createElement('div'),
b = document.compatMode && document.compatMode != "BackCompat"? document.documentElement : document.body,

mouse = function(e){
e = e || window.event;
ymouse = !isNaN(e.pageY)? e.pageY : e.clientY; // y-position
xmouse = !isNaN(e.pageX)? e.pageX : e.clientX; // x-position
},
makecircle = function(){ // rotation/positioning
if(init.nopy){
o.style.top = (b || document.body).scrollTop + 'px';
o.style.left = (b || document.body).scrollLeft + 'px';
};
currStep -= rotation;
for (var d, i = n; i > -1; --i){ // makes the circle
d = document.getElementById('iemsg' + i).style;
d.top = Math.round(y[i] + a * Math.sin((currStep + i) / letter_spacing) * circleY - 15) + 'px';
d.left = Math.round(x[i] + a * Math.cos((currStep + i) / letter_spacing) * circleX) + 'px';
};
},
drag = function(){ // makes the resistance
y[0] = Y[0] += (ymouse - Y[0]) * speed;
x[0] = X[0] += (xmouse - 20 - X[0]) * speed;
for (var i = n; i > 0; --i){
y[i] = Y[i] += (y[i-1] - Y[i]) * speed;
x[i] = X[i] += (x[i-1] - X[i]) * speed;
};
makecircle();
},
init = function(){ // appends message divs, & sets initial values for positioning arrays
if(!isNaN(window.pageYOffset)){
ymouse += window.pageYOffset;
xmouse += window.pageXOffset;
} else init.nopy = true;
for (var d, i = n; i > -1; --i){
d = document.createElement('div'); d.id = 'iemsg' + i;
d.style.height = d.style.width = a + 'px';
d.appendChild(document.createTextNode(msg[i]));
oi.appendChild(d); y[i] = x[i] = Y[i] = X[i] = 0;
};
o.appendChild(oi); document.body.appendChild(o);
setInterval(drag, 25);
},
ascroll = function(){
ymouse += window.pageYOffset;
xmouse += window.pageXOffset;
window.removeEventListener('scroll', ascroll, false);
};
o.id = 'outerCircleText'; o.style.fontSize = size + 'px';
if (window.addEventListener){
window.addEventListener('load', init, false);
document.addEventListener('mouseover', mouse, false);
document.addEventListener('mousemove', mouse, false);
if (/Apple/.test(navigator.vendor))
window.addEventListener('scroll', ascroll, false);
}
else if (window.attachEvent){
window.attachEvent('onload', init);
document.attachEvent('onmousemove', mouse);
};
})();
</script>

seterusnya . tuka larhh ayat tuhh ! ikut citarasa anda larhhh.. kalau nak tukar warna tulisan plak . KLIK SINI .



selamat mencuba ~~