Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jumaat, 31 Disember 2010

: thinking :


hallo readers

2 3 ari nie ta taw na tulis ape kat blog nie padahal aq kene teroskan menulis .
tinggal sehari aje lg new year . SELAMAT TAHUN BARU SEMUA.
haaa..tetiba plak dpt idea..
kalaw tahun baru nie mestylah ada azam . akunye azam dalam pantun .
aq try bikin lar..harap2 terhiburlah keyh!

sang kancil terkejut hairan,
terserempak dihutan dengan pemburu,
pantun diukir sebagai hiburan,
pantunku bertema azam baru...

berdagang-dagang di kota baru,
dalam dagang taknak rugi,
tahun baru azam baru,
azam yang lepas tak tunai lagi..

Pak Abu terkena pening lalat
bawa baldi ke hulu ke hilir
nak buat pantun memang lah lambat
nak susun ayat bergilir gilir...

cap yuyi jenama minyak,
dibeli pula dekat lembah,
azam taon nie xnk la banyak,
harap2 dpt duet poket ditambah..

kentut merosakan udara sekitar,
dah kentut boleh dok mengata,
jangan lupa wahai pelajar,
berusaha untuk tambah pointer kita...

cantik berbaju kebaya si nyonya,
macha tgk ta kelip2,
andai azammu pudar warnanya,
terangilah ia dengan philips....

Paesh datang hati sudah tidak resah
Sambil bercerita dibawah teratak
Pantun empat kerat memanglah susah
Banyak pakai otak sampai rasa tidak ada otak..

Pak Abu couple ngan cik zaitun,
pasangan tua romantis hutan menggelar,
Paesh bukanlah juara pantun,
sekadar hiburan boleh larrr...

stop ! hahahahahahahahahahhahahaha

nie je larh yg aq dapat sediakan tok kowang .. da tintong da nie ..
harap enjoy yaa .! =)

Selasa, 28 Disember 2010

| camping | (24-26dis2010)


hello reader.

3hari 2malam aq g camp kat gunung pulai 2,pekan nenas.dekat camp uh piki ta saba na blek n citekan dlama blog nie.TEMA CAMP CINTAI ALAM SEKITAR.
kem nye bermula jumaat pagi tunggu di larkin tetapi aq khamis mlm da ad dirumah pengurus.
tugas nya ialah aq sebagai AJK so keje yg aq kene buat ialah tunggu peserta di terminal jumaat pagi.
pagi nye aq da bangon seawal 7pagi.siap2 sambil bekfes roti.
kol 8 je aq da dpt beberapa panggilan dr peserta .
aq tunggu dieowg kol 8.30a.m . .
semakin lama semakin ramai peserta .
kem kami nie kene naek bas tambang .
da kumpul je kami naek lah bas ramai2 . mmg havoC .
apabila sampai di pekan nenas , kami berjalan sejauh 200 meter untuk pergi ke bustop untuk menunggu kenderaan khas mengambil kami.
kenderaan khas nye ialah SEBUAH LORI CANOPY WEDDING .
jumlah kami semua ialah 35org maka , 35org lah sumbat nek lori tuh .
mmg seronok . beronok - ronok .
smpai je camp site kami ta sempat na solat jumaat.
so , kami smbhyg ZOHOR berjemaah .
TAK SANGKA pula kali nie camp nie aq yg kene handle .
memang berdekak jer budak2 nie .
tapi aq tetap jalankan tanggungjawab aq .
hari pertama hari suai kenal .aktiviti nye sume tok kenal peserta lain .
hari kedua pagi kami bangon awal untok streching .
selepas streching kami akan mendaki gunung pulai.
aq adalah driver kepada dieowg nie sume .
naek turon pejalanan kami ialah 6jam .
mlm uh hujan maka batallah program mlam kebudayaan dan beberapa aktiviti yg mmg enjoy kami na buat .
ahad adalah hari kami akan berpisah .
tapi bile bincang2 blek .
kami buat game terakhir sebelum kami pulang.
iaitu explorace .
explorace kami penuh dengan kejutan denda yang terok .
antaranya lecark , kutip sampah , guling atas pasir dan menyanyi di atas batu semasa orang awam sedang mandi.
aktiviti nie selesai dengan mandi di air terjun.
balik naik kenderaan KHAS lagi . hehe
kami semua berasa seronok dan enjoy .
kami tunggu bas selama 20minit dan sampai di larkin pukol 8.10minit.
ta cakap banyak.PLAN tgk bola MALAYSIA VS INDONESIA .
semua sokong . naek food court n dudok minom sambil tgk bola.
selepas tiga gol jer kami teros cari bas maseng2 .
dah konform MALAYSIA menang da .

kepada budak2 kem gunung pulai kalaw bace , thanx sudi join kem ! harap dapat jumpa lagi di taon hadapan .!
video
~video streching~


*denda X di muka*

*main selipar di tempat awam*

*jalan itik*

*peserta kutip sampah*
*pengurus menunjuk hasil sampah dikutip oleh peserta*

Khamis, 23 Disember 2010

~ aduh , tertipu ~



:aktiviti pagi selasa 22dis:

** perghh . sanggop ta tydo semate na g pontian tgk kereta .
engat hasilnya boleh memuaskan .
tapi hanya penat sahaja yg aq dpt selain membazirkan duit !
org na jual tuh bole g muar plak .ta ckp awl2 seh .
abg yg kat pontian uh pown ta na ckp awl2 seh .
pergghhh . pnat abes beb .
lastway , pegi cari air tebu .
sepanjang jalan tgk kiri kanan mencari warung air tebu .
terlepas pandang kat satu warong cendol .
tuka plan g cari cendol plak .
ta na u turn takot kat dpan ade ker ..
sekali jalan da sampai joho jaya ..teringat kat CENDOL POWER kat taman molek .
pergi la ke sane . TIBA2 .. TA BUKAK plak . HAMPEH punya..
na kluar dr jln jek nampak brother nga kluarkan meja .
ada signboard ABC in here .
g lar melantak ABC . haha
lpas lnatak abc blek rehat jap ..time uh dlm kol 1 kowt .

:aktiviti ptg:

aduhhh..dpt rehat 2jam jek .kiteowg bgon jek teros gerak g pasir gudang .
cuci muke nek keta . dlm keta still ada pitching na tdo .
tp selambe tahan jek .
g bengkel kereta . tanya la kat dia nak jual kereta ta .
misi semlam mmg hanya cari KE70 je .
itu yg aq nak . !
tp rezeki ta membantu .
ta pe lah . anyway .
eppy gak spnjang jln melawak .
THANXX heryy . aienn , abg TRI !
enjoy beb .. walaupun dalam aty penuh kecewa .

Selasa, 21 Disember 2010

: semalam busan tapi harini mengembirakan :

" percubaan dalam sukan drift ke70"



+-kereta paling aq minat(toyota corolla dx)-+
~harinie kali ke bape ntah aq dpt drift . ini gambar keta abg tri .
ta sangke dye bg test bwk . bg . drift lg . mmg sporting r .
nmpak capok kan . PERDANA v6 pown ta bole keja .
ble kereta berpusing , rasa seronok gila .
bsok aq akan g beli kereta itu kat smpang renggam .

3credit wat aq happy :-
1.yg atas nie larh .
2.pointer kolej aq dpt 3.5 keatas
3.kereta yang aq cari dalam 5 bulan mungkin akan dapat pada esok

: hari ini punya function :

g pontian jumpa mmbe penjual kereta .
trip g simpang renggam tgk kereta .

stakat nie . tu je la . aq akan update aktiviti lg .
thanxx reading.!

Ahad, 19 Disember 2010

[ sesuatu yg baru ]

HALO . arine romano . thanxx sifu , tergesa2 minx ajar nak masukkan lagu .
dan sekarang da ada pown .

.:new story:.

*hendak cerita tentang kelab skuteris yg aq join .
aq terangkan larh serba sedikit . aq bru je join ngn dak2 otosip nie .
name kelab yg aq join aero scoot crew . bru sebulan je join .
tp kiteorg suka pggl jb skuteris . setiap jumaat mlm kami akn berkumpul di pertronas kobena,sebelah skudai.
biasanya perjumpaan nie banyak dirancang oleh si kucai .
da bincang , da kumpul bru lah kiteorg gerak lar di jalan yg lurus . =)
setiap kali ade event ataw majlis perkahwinan , jika kami dijemput .
team2 akan berkumpul dan berkonvoi ke aktiviti itu .
yg ta sabarnya ,, event new year , bbq di sedili .
harap2 meriah dan cuaca mengizinkan.
setiap kali ada aktiviti atau berita2 . kiteorg akan bincangkan di [aero.scoot@groups.facebook.com ]
sesiapa yang ada skuter boleh2 la join kami .
team nie memang sentiasa riang gembira dan banyak aktiviti dijalankan.
seronok tuh , ada waranti 1/2jam .=)



AMARAN KERAJAAN : JANGAN SIA-SIAKAN SKUTER ANDA !



ini sebahagian skuteris berkumpul di petronas kobena setiap jumaat mlm



dan inilah perancang ataw organiser team kami (ery-kucai)



nie gamba kiteorg bru smpai wedding adek skuteris



wahh . masuk paper . function maa . . .


**tentang aq**

^aq skunk tolong famly punya bisnes maa ...ta mao keje..suda penat..
lebih senang bantu family,lgpown bulan depan aq da balek kolej ,
maka da ta da masa na bantu dieowg . masa nila berkhidmat.
^kawan2 ..mane ko .. ohhhhh
sume bz keje ... aq g sane jumpe tut , g sini jumpe tit...
anyway , bgoslarhh ,,..
^aq sygkan .. syg sgt my lovely pink strawberyy..
ta de ko aq ta gerak wehh ..
emm...lgpown da kol 6.17am nie..
da mati kutu da idea nie .
na tydo . tydo ta da dpt wet ke ? hahaha
see ya!

Khamis, 16 Disember 2010

na belajar memahami apa itu blogger ?

sifu , tunjuk ajar ku .
na jadikan blogger ini tabiat harian .




plzz . arine romano

hehe . sifu klaw tgk gamba nie . kire sy promote r k. so . ajar2 la sy k . huhu