Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Selasa, 28 Disember 2010

| camping | (24-26dis2010)


hello reader.

3hari 2malam aq g camp kat gunung pulai 2,pekan nenas.dekat camp uh piki ta saba na blek n citekan dlama blog nie.TEMA CAMP CINTAI ALAM SEKITAR.
kem nye bermula jumaat pagi tunggu di larkin tetapi aq khamis mlm da ad dirumah pengurus.
tugas nya ialah aq sebagai AJK so keje yg aq kene buat ialah tunggu peserta di terminal jumaat pagi.
pagi nye aq da bangon seawal 7pagi.siap2 sambil bekfes roti.
kol 8 je aq da dpt beberapa panggilan dr peserta .
aq tunggu dieowg kol 8.30a.m . .
semakin lama semakin ramai peserta .
kem kami nie kene naek bas tambang .
da kumpul je kami naek lah bas ramai2 . mmg havoC .
apabila sampai di pekan nenas , kami berjalan sejauh 200 meter untuk pergi ke bustop untuk menunggu kenderaan khas mengambil kami.
kenderaan khas nye ialah SEBUAH LORI CANOPY WEDDING .
jumlah kami semua ialah 35org maka , 35org lah sumbat nek lori tuh .
mmg seronok . beronok - ronok .
smpai je camp site kami ta sempat na solat jumaat.
so , kami smbhyg ZOHOR berjemaah .
TAK SANGKA pula kali nie camp nie aq yg kene handle .
memang berdekak jer budak2 nie .
tapi aq tetap jalankan tanggungjawab aq .
hari pertama hari suai kenal .aktiviti nye sume tok kenal peserta lain .
hari kedua pagi kami bangon awal untok streching .
selepas streching kami akan mendaki gunung pulai.
aq adalah driver kepada dieowg nie sume .
naek turon pejalanan kami ialah 6jam .
mlm uh hujan maka batallah program mlam kebudayaan dan beberapa aktiviti yg mmg enjoy kami na buat .
ahad adalah hari kami akan berpisah .
tapi bile bincang2 blek .
kami buat game terakhir sebelum kami pulang.
iaitu explorace .
explorace kami penuh dengan kejutan denda yang terok .
antaranya lecark , kutip sampah , guling atas pasir dan menyanyi di atas batu semasa orang awam sedang mandi.
aktiviti nie selesai dengan mandi di air terjun.
balik naik kenderaan KHAS lagi . hehe
kami semua berasa seronok dan enjoy .
kami tunggu bas selama 20minit dan sampai di larkin pukol 8.10minit.
ta cakap banyak.PLAN tgk bola MALAYSIA VS INDONESIA .
semua sokong . naek food court n dudok minom sambil tgk bola.
selepas tiga gol jer kami teros cari bas maseng2 .
dah konform MALAYSIA menang da .

kepada budak2 kem gunung pulai kalaw bace , thanx sudi join kem ! harap dapat jumpa lagi di taon hadapan .!
video
~video streching~


*denda X di muka*

*main selipar di tempat awam*

*jalan itik*

*peserta kutip sampah*
*pengurus menunjuk hasil sampah dikutip oleh peserta*

Tiada ulasan: