Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sabtu, 29 Januari 2011

[ xsangke ko buat aq begini ]

hello cute readers.

arinie aq touching sgt .
si pinky wat aq merajok gile vavi ! knape pinky ?
si pinky wat aq rase putus asa.
sampai aq tgglkn si pinky .
sory pinky . aq terpaksa . da penat sgt .
mungkin 2 3 ari lg kalaw aq ade mood aq dtg amek ko .
hmmm . berat ati td aq na tgglkan ko .
tp da ko degil .
majok lelame sgt . xbg aq peluang .
so aq pown na touching .
anyway pinky , ko tetap dalam aty aq ,
:"(

Jumaat, 28 Januari 2011

( 18sx artis)



hello cute readers.

subjek : hot .

hot . mane xhot . aq je yg xdpt balik bab si pinky merajok .
da masuk bengkel . aduyaii .
ibu ayah tepon suro tggl kan je pinky blek nek bas .
ouhh no . itu perkara mustahil .
aq xkn biarkan si pinky keseorangan .
dia xselesa xde aq .
bia larhh aq berkorban skett .
untok ko pinky ,. xde hal nye.
ehh .
xkene title kan .
sory . sje na minx kowang bace n tawu kesedihan blaku pd aq .
hehe .thanxx readers. i appreciate that.
xpe la pinky . bsok kita long journey .
next week lg long .
maw pegi mersing .harap2 kali xde msalah agy.
nie aq dok sowang2 dalam bilek .
bru abes dinner mee sedap ngn susu dutch lady .
alhamdullilah kenyang .
ape nak buat ea ?
menunggu si pinky jer.


. 4 beradik dihalau ke hutan .

hello cute reader.

subjek mlm nie tntg berita metro pg td .
sungguh menyayat hati.

SETIU: Gara-gara kakak sulung gagal memberikan wang gaji hasil kerja sambilan di kedai makan kepada bapanya, empat beradik iaitu tiga perempuan berusia lapan, 10 dan 14 tahun serta seorang lelaki berusia tujuh tahun terpaksa bermalam dalam hutan ketika hujan lebat berhampiran Kampung Guntung dekat sini, selepas dihalau bapa mereka yang panas baran, awal pagi semalam.

Selain itu, kakak sulung berusia 14 tahun yang sudah tidak bersekolah mendakwa turut diterajang lelaki berusia 59 tahun itu sebelum tiga lagi adiknya dihalau keluar dari rumah mereka di Kampung Saujana di sini, kira-kira jam 1 pagi.

Lebih memeranjatkan, penderitaan empat beradik yang terpaksa berlapar sepanjang malam dalam kesejukan itu membongkar kejadian lebih tragis kerana mereka sebenarnya sering didera lelaki terbabit apabila disepak, diterajang, ditumbuk, dihentak dengan hulu parang serta dicucuh puntung rokok.

Kesan kecederaan semua mangsa terbongkar selepas mereka dibawa ke Hospital Setiu (HS) di sini, untuk rawatan lanjut.Sejarah hitam empat beradik itu berakhir apabila diselamatkan orang ramai yang menemui mereka di sebuah wakaf di Kampung Guntung, selepas dihalau lelaki berkenaan yang ‘naik hantu’ gara-gara kakak sulung gagal memberikan wang diminta.

Lelaki terbabit juga dikatakan berang dengan tindakan seorang daripada anaknya menghantar SMS kepada ibu mereka yang melarikan diri dari rumah sejak September tahun lalu.

Harian Metro difahamkan, walaupun ibu kanak-kanak berkenaan meninggalkan mereka, dia masih berhubung melalui telefon dan sejak ketiadaannya, kehidupan empat beradik itu tidak terurus.

Semua kanak-kanak berkenaan ditemui seorang penduduk kampung yang kebetulan melalui kawasan hutan itu untuk menghantar anaknya ke sekolah yang kemudian memaklumkannya kepada penduduk kampung.

Mereka kemudian menghubungi Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Setiu yang kemudian memaklumkan jabatan itu tidak mempunyai kuasa sebelum mereka menghubungi Balai Polis Permaisuri.

Berikutan itu, sepasukan anggota polis bergegas ke lokasi kejadian dan menyelamatkan kanak-kanak berkenaan yang kelihatan amat letih dan lesu sebelum menghantar mereka ke HS untuk pemeriksaan kesihatan dan kini dirujuk ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) Kuala Terengganu.

Ketika dirawat, detik hitam empat beradik terbabit terungkai apabila mereka didapati mempunyai kesan lebam dan luka lama dipercayai akibat didera.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Terengganu, Asisten Komisioner K Manoharan ketika dihubungi mengesahkan pihaknya menerima laporan dibuat di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Setiu dan berkata, semua kanak-kanak itu kini ditempatkan di HSNZ selepas dirujuk dari HS.

“Laporan polis itu dibuat orang ramai yang terserempak dengan kumpulan kanak-kanak terbabit dalam keadaan tidak bermaya dan letih sebelum menghubungi polis meminta bantuan.

“Sepasukan anggota polis bergegas ke lokasi dimaklumkan dan membawa semua mangsa ke hospital untuk rawatan sebelum didapati mengalami kecederaan disyaki akibat didera,” katanya ketika dihubungi Harian Metro, semalam.

Susulan aduan itu, beliau berkata, kira-kira jam 7.15 malam semalam, polis menahan bapa kanak-kanak terbabit dan perintah reman terhadapnya akan dipohon bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 31, Akta Kanak-Kanak 2001,” katanya.

Rabu, 26 Januari 2011

" hobi "


hello cute reader.

inilah hobi aq skunk , smpai xleh nak hap tuh det blog nie..
wehh . bess wooo . bole design keta ikot citarasa..
yg atas uh gamba kereta aq . design polis malaysia yg kat evo10 uh ..
kowang yg mane men game nie msty seronokk kan .
tp pompuan kurang larr .
yg aq tawu dieowg nie suke masak cupcake ..
anyway game gakk kan .
game nie bukan ap , just ilangkan kebosanan yg melande jerk.
effect dye pd aq ialah " dalam kelas pown maen "
nak jugak racing . hehehe
name game nie CARTOWN .
kalau pompuan bole maen , kire handal r uh .
ade citarasa yg sama lar nie .
hahahhaa :P


Ahad, 23 Januari 2011

< eppy burffdaayy >


hello cute reader .

subjek : someone gila

da lame xupdate . so ngam2 la skunk 24JAN2011 .
aq na bercerita tentang someone nie .!
someone nie ialah cousin paling aq rapt r ! tp..
telah tinggalkan aq .
dia stay kat australia skrg bersama abgnye.
dan arinie iyelah burfdayy dye !
SHEELA ,
epy burfday to you !
moga ko sukses di negara org tu .
kiteorg mish sgt kat ko dohh !
moga kekal cute ko uh n tembam ko uh !
makan je la . boy ko xlari larhh !
emm. dye nie rapat ngn aq sejak kecil lg ,
smpai kan form2 hingga lah form5 rapat sgt .
susa senang , gelak ketawe ,
sedih , kene marah , sume same2.
dye kaverline aq , aq kaverline dye .
haha.kiteorg mmg COCOk !
kekadang , org tanye . awek ko ker .
BESELAH . aq jual market .
kalaw pompuan tnye aq ckp yee.
kalaw laki tnye ckp ta larhh .
msalah cinta,belajar,family.
sume kongsi bersama!
dulu die nie keding aw.kurus molek .
tp semenjak dia kat australia .
maken tembam .
ta pelarhh ! lg baguss.
ELA !
kalaw aq ade wat salah , sory keyh .
aq sayangkan ko !
ko jage diri aw ! byebye!

nukilan : PAESH(haha)



Jumaat, 21 Januari 2011

[ a.d.e.k ]

hello cute reader.

Subjek: adek bongsu

aduh .mlam buta nie xtaw nak wat pe . padahal malam jumaat kot.
so . aq cerita lah kisahh keluarga aq sket .
n nie lah adek bongsu aq dan dia sorang lah wirawati dalam
adik bradik kami ..
yg len hero2 . dan aq lah ALONG .
adek aq dilahirkan di HOSPITAL SULTAN ISMAIL.
malam dia dikejarkan ke hospital aq xdpt ikot kerana ketika itu
aq berada di sekitar banda jb.
tiba di rumah pd tgah malam , aq tnye kat adek aq ibu mane ?
dia pown jawab ayah anta g ospital . da nak bersalin.
so , aq tros coll ayah aq . tnye dia .
aq nak jage ibu mlam tu bole ?
dia ckp "xya larh , ayah jage , along siapkan brg2 ibu ,brg2 along
besok pagi ayah amek terus balik kg amek nenek"
Dia dilahirkan pada 31 mac 2008 .
skrg umo nye bru mencecah 3tahun tapi keletah dia ,
mantol seperti abg2 nye ,..
kami sayangkan dia sgt2 !
smpai kadang2 keje gaji abes kat dress up dia jerk .
xpna kesa asalkan dia bergaya .
sbb abg2nya da ada mutu dan keunggulan .
pasal abg2 nye nanti larh aq cerita keyh ..
bile aq blek je rumah , msti cari dia ..
kalau berjalan , sanggup bwk dia , PLESSING larr..
nak PLESSING awek xde . so ADEK aq yg HOWT nie lah mangse.
hehehe . dia pown suka kua ngn aq bab slalu dpt men game .
tgu lagi setaun kalaw dia tawu lappy sket2.
aq ajar dia buat blog .
cakap2 juga , lupa nak bagitaw nama kan..
namanya ialah :
Nur Fasha Farhana b Zakaria
nama panggilan fasha , asha , atau qaseh .
dalam keluarga belah ibu kami , hingga lah turun ke kami ,.
adek bradek kami mula ngn F . Manakalah parents kami mula huruf Z .
n nenek dan atuk kami mula huruf S .
so ? sape2 nak tackle adek bradek kami kenelah nama nye huruf F . ?
xdelah . sume tu jodoh . haha .. melalut sudaa !
k , la .ending story . ALONG SAYANGKAN FASHA !

Khamis, 20 Januari 2011

~ HANDPHONE ~

hello cute readers.

subjek kita malam nie ialah handphone . apa maksud paesh nie ?
paesh skunk nga binget ngn hp dye npe ntah , sbbnye .
dia ade dua hp . satu hp biasa dan satu agak luar biasa . apa yang menyakitkan hatinya ,
kedua2 hp mengalami masalah .
yang hp biasa rosaknya call xdengar akibat mikrofon dia.
yang luar biasa pulak xboleh msg sbb network dye kot .
aduyaii ..
mmg masalah pada si paesh nie .
terpaksa lah dia tuka2 hp .
arinie je dye bukak msg tok 3ari .
ada 64msg masuk .
13 dr hotlink.yg len .
you all sume lar .
aduhhh .. susah larhh .
tu je la nak cite malam nie .
sape paesh ? itulah aq . ! haha ;)

Isnin, 17 Januari 2011

| funny story 2 |


Hello cute reader.

KISAH MAT REMPIT(18sx)

Zaki seorang Mat Rempit sejati. Dia sanggup tidak bekerja semata-mata untuk menjadi Mat Rempit sepenuh masa. Kerjanya setiap hari hanyalah menunggang motor secara berbahaya di jalan-jalan sekitar kampungnya sambil menyergah dan mengurat anak anak gadis di kampungnya.

Pada suatu hari, malang tidak berbau, Zaki terlibat di dalam satu kemalangan di hadapan kubur cina kampungnya. Akibat terkejut, Mak Limah yang kebetulan di dalam lori yang disergah oleh Zaki telah melatah sehingga tangannya membaling sebatang lembing tepat-tepat terpacak di dahi Zaki sehingga tembus ke belakang tengkuk Zaki.

Bergegas Pak Amin ayah zaki ke hospital sebaik sahaja mendapat berita tentang anaknya yang cedera itu. Sebaik sahaja sampai di hospital, Pak Amin bertanya kepada Doktor tentang keadaan anaknya,

Pak Amin: Bagaimana keadaan anak gua doktor?
Doktor: Harap bertenang Pak Cik, anak pakcik cedera parah.

Pak Amin: Bagaimana keadaan kecederaannya Doktor?
Doktor: Sebatang lembing terpacak di dahi anak Pak Cik tembus ke belakang tengkuknya. Kami takut sekiranya lembing itu terkena otaknya, anak pak cik boleh mati.

Pak Amin: Kalau tak terkena otak dia, dia mati tak doktor?
Doktor: Kalau tak kena tak matilah! Tetapi dalam keadaan sekarang keadaan itu adalah mustahil.

Pak Amin: Oh begitu.... Alhamdulillah selamat anak gua...
Doktor: Kenapa pak cik? Pak Cik tak bimbang ke lembing tu terkena otaknya?

Pak Amin: Anak saya tu Mat Rempit Doktor, Mat Rempit mana ada otak!


---- sumbangan: PDRM

* peneman setiap malam *




hello cute reader.

just nak update ..tp ta de cite..
so subject malam nie..5 perkara aq buat pada malam..
apa teman aq setiap malam sebelum tidur?
nie lah dia 5 amalan aq sebelum tidur.

first.
~ msg2 , gosip2 ,wish2~

second.
~minum susu(dutch lady honey)~

third.
~cuci muka~

four.
~buang plax~

fif.
~makan ubat(amphicillin250&vitamin e)~


gerenti puas tydo ! goodnyte ;)

Ahad, 16 Januari 2011

| thanx mom |


Hello cute reader.

This day I feel so bz .muahaha

I feel hapy because my mom hang out with me.

We go Danga City Mall n Holiday Plaza.

My mom bought for me accessories laptop.

And last we dinner at Warung Nasi Lemak Taman Pelangi.

Enjoy.enjoy.enjoy.because ?

Hang with my lovely mom.

mom . love u mom !

Rabu, 12 Januari 2011

| ta da cerita , so . funny story |


--Bapa--

Man: Bapa aku hebat. Dia polis.
Semua orang takut ngan dia.

Ali: Eleh, bapa aku lagi terer. Kalau dia suruh orang tunduk, mesti orang tu tunduk.

Man: Wow! Bapa kau keja apa?

Ali: Tukang gunting rambut.



--B.I--

Ayah: Apasal B.I kamu nie asyik dapat kosong jer...! Apasal hah?

Anak: Eh, ayah! Tu bukan kosong. Tadi cikgu adik dah kasi bintang banyak kat bebudak lain. Ada dapat 5 bintang la, 4 bintang la. Bila turn adik jer, bintang dah abis. Sebab tu cikgu bagi kat adik bulan.

--Sudu--

Doktor: Encik kena ambil 3 sudu ubat ni setiap hari.

Pesakit: Eh! tak boleh la doktor.

Doktor: Kenapa?

Pesakit: Rumah saya ada dua sudu jer.

--Mayat--

Cikgu: Hasan,sambungkan 2 ayat ini menjadi satu. 'Ali menaiki basikal ke sekolah. Ali ternampak mayat.'

Hasan: Ali ternampak mayat menaiki basikal ke sekolah.

--Tiru--

Cikgu:Encik,anak awak didapati meniru Ali dalam exam.

Bapa:Apa bukti awak?

Cikgu:Encik tengok soalan nombor 4 nie. Siapakah menemui Pulau Pinang? Seman tulis "Saya tak tahu"dan anak encik tulis "Kalau engkau tak tahu, aku lagi la tak tahu".

--Makan--

cA:dari pagi tadi aku makan tak kenyang2 je?

cB:kau makan ape?

cA:makan angin...............................

Isnin, 10 Januari 2011

| sedih , kesian , kerjasama |


hello cute readers.

06JAN2011
jumaat malam sabtu ,
adalah pergerakan kami dari BURGER KING skudai ke KL .
kami semua berkumpul pada pukul 12am 07JAN2011 .
tapi ada yg kelewatan jugak . biasalah ..
masalah masing2. .
walaupun lambat , suasana semasa menunggu dierg pown tetap seronok.
penuh dengan gelak ketawa .
maaf la gamba diatas agak gelap .
kawasan ta bercahaya . hahaha!~~

note:MACAM TAK KENA NGAN TAJUK JER..

nak tawu nape ta kena. kalaw aq pown kutok owner blog nie.
tp atas nie INTRO .
cerita yg mengena tajuk tu ye lah .
selepas berkumpul . kami ada 17 buah biji skuter.
diberi ceramah oleh leader klub , dan doa .
double checking motor n kami memulakan pergerakan.
perhentian pertama kami di SHELL kulaijaya.
NEXT..pertronas MACHAP .
bermula la kisah .
dalam perjalanan MACHAP ke PAGOH .
berlaku lah insiden yg kami tidak dijangka .
buumm. .. strrreeeecchhh . bunyi besi berseret .
rupa2nya . kawan rapat aq terlanggar aq akibat aq brek .
aq pula brek sebab org brek dan org dpan brek sbb dpannya brek.
ta sangke plak kan . kat atas highway mane ade org na brek.
tapi itu lah na terjadi pada kiteorg .
kesian mmbe aq .
moto yang insiden 4 biji tapi penunggang yg jatoh 3 org .
yg langgar aq paling terok .
lepas jatuh teros dye seret ke b\ahu jalan.
buku lalinya nampak tulang . semua mengucap .
5minit kat tepi jalan kami teros masukkan dalam keta guard blakang konvoi nie.
moto nye mmbe aq bawak.
500m lagi simpang yongpeng .
terkena pulak kat aq . tayar belakang pecahh .
aq redah je . demi membe aq dapat anta g klinik .
smpai banda yongpeng kol 4.30a.m
kedai sume tutop .
kiteorg lepak je kat caltex . cuci2 luka . balut dengan kain .

Bincang2 , mmbe aq terpaksa balik .
dan 5org turut balik .
aq pown dengan hasrat yg tinggi hendak ke KL terpaksa batalakn demi kawan.
mungkin tahun depan ada rezeki .
kami tunggu sampai suboh .
tiba2 pekerja caltex tu dtg dan memberi bantuan hantar ke ospital batu pahat.
jauhnye agak2 30km ..
lg 11biji menersukan pejalan ke KL .
kami mendoakan mereka selamat sampai dan pulang .

KAMI ?
2org kawan aq iaitu JEPP dan SAFARIE teman si ANEP(mangsa)
anta ke ospital BAtu PAhat .
lg 3org tinggal di Yong Peng .
aq dengan geng lg dua org tuh rase ta selese dgn persekitaran caltex ..
kami terus anta satu satu moto ker masjid besar yong peng
lepas jerh setel 6biji moto tu , kiteorg terus tumpang tidur di kaki lima masjid uh .
dapatlarh tido sejam dua...
masa tu , menunggu kedatangan bapak aq amek moto si anep nan safarie.
kebetulan pulak bapak aq ada kat batu pahat.
moto dieowg nie poblem tayar depan GELONG.

skip kan cite .
ANEP kaki berjahit dr pagi hingga ke ptg .
setel je teros g MACHAP .
moto anep mmbe aq bawak dan moto safarie dia tuka spotrim kat sane teros.
aq yg bawak ANEP pulang.

JEPP , MAN , BOY , thanxx gengg !
kiteowg mmg ta serik !
kowangnya team mmg ada teamWORK !

gamba yg lain aq akan upload kan nanti .gamba anep sakit blom dapat lg .

** moto aq selepas disodok **

** sorry ery , kaverset autoshow lu calar . (bawah carbon)
lu mmg hero der . jatoh sebab elak langgar anep**

** moto anep yg langga aq selepas seret sejauh 50m **

** moto safarie selepas elak terlanggar moto ery **

" bye bye bitter home "


Hello cute readers.

07JAn2011

this day is FRIDAY ,
i want go back my family home .
bye bye all friend.
this night I want go KL with my pinky EGO .
so , pray BLESS me ok .



~ hang out ~


hello cute readers.

06JAN2011
selepas abes kelas , aq dan kawan merancang g makan cendol satu port baek aw..
kiteowan pown g larh . mmg baekk larhh .
lagi satu , tempatt ne makcik mmbe aq nye ..
cendol nye mmg tiptop .
boleh fight-fight mamak nye cendol lar..
yg len makan cendol ngn mee rebus .
sbb kat sini mee rebus dye pown kaw2 gak .

KAWAN : ANEP , BABY , KECHIK , JASLIE
LOKASI : DEPAN SIMPANG SG.MAS,KOTA TINGGI



" fuhhh "


hello cute readers .

suda berhabuk suda ini blog ..
maaf la ye . agak busy dalam 3 4 ari nie ..
aq xnak pown tinggalkan blog nie tp,
apakan daya...da nasib badann..
ta da mase yg tepat..
mesty ramai na tawu ap cte baru .
na bercerita mmg panjang la .
anyway aq ingat lagi .
04JAN2011
kebetulan aq memakai baju same warna .
wahh ,.. nampak COCOK lorh .
na tawu sape .
itu lah sifuu aq . MISS ARINE ROMANO
miss.. tenkiuu ajar saya malam itu .
miss mmg syok larhhh !

Rabu, 5 Januari 2011

** MEMALUKAN ! **


hello cute readers.

aq just nak ucapkan THANXX kat dak2 kelas aq yg sudi same2 memalukan diri.
hahahahhaha ! korang memang gila .
ape yg memalukan sgt tuh ?
cmnie citernye ,geng2 kelas aq nie punya la semangat nak masuk kelas n tunggu larh kat makmal 6 nie.
lpas student MISS DAREENA kluar . semua geng2 aq masuk kelas.
laki pompuan bantai .. n then satu lecturer follow ..
miss nie pown pasang la wayar PROJECTOR NGAN LAPTOP dia ..
da 15minit belalu . dak2 kos DPP muncul kat tingkap luar .
engatkan dia makmal depan . kiteowg wat dang je .
aq wat lawak larh yg ckp salah kelas kita nie pada dak2 kelas aq nie .
RUPA-RUPANYA betul . kiteowg yg sala kelas .
nasib baik miss tuh tak sempat nak buat sesi suai kenal lagi .
perghh . time kluar . kene ketawe jek .
memang kelakar larh arinie . semua BENGAP .
da tawu sala lecturer sume wat dang .
kiteowg sepatutnya tuka kat makmal 3. kat belah bawh..
pegi bawah jumpe lecturer rupanya dia pown tga menunggu .
MADAM YATT soryy . kami lambat .
dia pown pelik macam mane bole sala kelas . kiteowg hantam sahja .
apa lagi ek lepas nie .. ?

to be continued....

| follower bertuah |


hello reader.

aq ade PENGUMUMAN ..

gamba atas bukan ALONG cari k ..itu gamba

JASLIE SAMAD
anda adalah follower yg bertuah pada tahun dan no follower pada aq dohh .
yaitu follower yg ke-11 .. sempena 2011 kann .
thanx bro , dia juga TEMAN KARIB kolej aq ..
TAHNIAH juga DEKAN . ahahaha ;)

Lepasnie aq na tunggu FOLLOWER yg ke 111 . mungkin tahun depan .
ta pe . aq akan sntiasa tgu !

♥ mother , I LOVE U ♥




hello reader .

SUBJECT arinie tentang ibu aq . tentang ari nie .
Ibu aq sorang pesaba . selalu sokong aq ..
aq sygkan ibu aq sgt2 .
arinie dia telah hadiahkan aq laptop .
aq hepi sgt . walaupun sbnarnya dah lama aq na laptop .
skunk aq da ada . dan bersyukur .
andai IBU membaca ..
" IBU , ALONG SYGKAN IBU KETAT2 . ALONG
AKAN BUAT YANG TERBAIK UNTUK IBU . TERIMA KASIH IBU SABAR DENGAN
SIKAP ALONG . ALONG TAHU KADANG2 UH
PERBUATAN ALONG SALAH . TAPI IBU TETAP MEMAHAMI
SITUASI ALONG . TERIMA KASIH BUU . EMMUUAAHHH ! "
aduhh .. terasa nak balik rumah n PELOK ibu aje ..
IBU pown sygkan aq n tawu aq ta ley tinggalkan dia jauh2 .
dia sanggup ta izinkan aq blaja di UTM perak.
sbb terlalu jauh dari dia .
dia beri segala2nya pada aq...
CHOPPPPP !
jgn ingat bpak aq ta de function .
dia pown bnyak bagi aq dorongan..
moto aq pown byk dia yg ejas kat ibu aq ,,
klaw x .. mmg xjd larhh ...
AYAH ...
" ALONG SAYANGKAN AYAH JUGA .. TERIMA KASIH
BERI ALONG SEGALANYA . AYAH MMG BEST ..
TIP TOP R YAHH .. EMMMUUAHH ! "

note: SYURGA DITAPAK KAKI IBU .
ni lah gamba hadiahnya !

Selasa, 4 Januari 2011

| PSK |



hello cute readers .

PSK 11[PERHIMPUNAN SKUTER KEBANGSAAN 2011]

jumaat nie bersamaan 7hb pihak scooterist JB akan mengadakan KONVOI ke Kuala Lumpur.
sesiapa yang ada scooter dan ingin join kami ..
bolehla search group kami di facebook.[ Scooterist JB ]
admin akan sentiasa update.tiada caj dikenakan . minyak sendiri,mkn sendiri.
KONVOI INI BERLESEN .bkan underground.
motor pown dharap dapt mematuhi TERMS&CONDITION .
weii skuteris.,, ta pegi manyak lugi lorhh ..
inilah perhimpunan terbesar taw,,sesiapa ingin beli baju PSK
bolehlah melayari fb scooterist JB .


~ PADAH excited ~


hello cute readers .

jam menunjukkn pukul 2pagi. tapi aq masih belum boleh tido lagi .
sedangkan besok pagi kol 7pagi aq da kene bangon tok first class semester 2..
MALAM BUTA nie aq da membebel pasal EXCITED r . sbb da ta de topic..
lgpown sikap excited nie mmg tahap dewa kat aq ..
EXCITED nie kekadang bg kebaikan tp kebanyakkan EXCITED bg aq kehampaan..
harp2 lpas nie ta berlaku lagi r ...
EXCITED nie yg baikny buat aq lebih semangat .. smpai tak boleh tido malam,.
contohnya.BESOK ayah nak bawak aq g beli PSP ..mlm uh .. tak lena tido r beb..
kadang2 smpai terpiki jauh maksodnya , dah beli nanti na pakai tema ap , memory bpe GB.
perghh .. mmg jauh ketengah PULAU PANDAN larh aq nya fikiran..
kalau kata tertido pown . automatik sepuloh minit sebelum g uh da bangun ..
tak payah kejut ..
FUH , nasib baik masih waras . TAK EXCITED pasal kahwin .
kalaw ta , da fikir sampai cucu nak keje ape nanti,cicit sekolah mane. hahaha ;)
TAPI kalau ta jadi ..nahh ko .. satu keje pown ta jd ..
tu yg skunk aq cuba kurangkan excited nie ..
ada nak beli pape ataw g mane2 .. aq try diamkan dulu ..

CUBA JADI MACHO BUKAN JADI HANCHO , dr.ALBAN.

Ahad, 2 Januari 2011

| new year |




~byebye 2010 , hello 2011~

hello reader,

i do know what to say .
hopefully my life better than past.
today , i will go back my sweet home . haha .
its crazy sweet .
my second home at college ..\
so, i feel hard to say goodbye to my family..
my family is the best in world .
IBU , even u reading ,
i just want to say " I LOVE U IBU N I WILL DO THE BEST FOR YOU"
FATHER,
u r the best father i have, "THANK YOU FATHER"
byebye my home , welcome my bitter home . haha ;)