Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Khamis, 31 Mac 2011

CONTEST I ♥ MY FRIEND

hye cute readers .

dalam kelas nie . sebok na join contest2 nie lagi . hehehe :)

ini lah banner contestt dari MTT . frienndly aw pic nieh~!

nak tawu selebihnya ? klik sini

gamba yang aq pertaruhkan jeng jeng jeng
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
~ aq ngan kucing dalam kemesraan~
~bola tampar sementara tgu ayam bakar~
~nielahh gamba kami berempat~

alkisahhh . nie lah geng 4f iaitu roommate aq .
jersi malaysia= fitri
belang2 ijau = fauzi
kepala terjojol = faiz latiff
kemeja biru = aq . faiz azek

kann sume uh F ..hehe . waktu nie kiteorang g kenduri mak angkat aq . betapa rajennye dieowg bantu aq waktu tuhhh .
walaupun dieorg ta de kene mengene.
geng .
aq xkan lupelaaa jasa mu .
basoh pinggan mangkuk , periuk , balek tenga malam,kene tahan polis,kene kacaw MAKLIMAH ori kami tetap BERSAMA !
kat kolej pown begitu . nama pown roomate ! bestt wehh ade korang !
wahh . luahan hatii ! O:)

aq TAG kat :


k . contest nie last 18/04/2011 . lame lagi .

Rabu, 30 Mac 2011

lawak : nafsu TERLAMPAU


hello readers !

Pda 1 ari,ada la adik bradik tingal d sebuah kmpung yg sngat jauh drh bndar.lelaki abg dan pmpuan adik.c abang ne ingin sangat merogol adik nya yg cntik seksi. .namun adinya sentiasa memegang pisau menyebabkan abngnya tkt pda adiknya.c abng pun prgi ke hutan untuk mencari buah.tba2 dia nampak krbau yg sngat seksi.dia pun segera ingin melepaskan nafsunya kpd krbau itu.namun bru selangkah c abang brjalan,krbau itu sudah pun meninggalannya.c abng sngat sedih kerna xda yg sudi menerimanya.tba2 dia trdngar suara pmpuan (bkan adiknya) meminta tlg dri sungai.c abg pun menyelamat kan pmpuan itu.alangkah trkejut nya dia apabila mendapati pmpuan itu tdak mempunyai baju langsung.pmpuan yg tlh dslamatkan itupun brkata kpd c abg bahawj dia akan menunaikan apa saja yg diminta oleh abg.lalu abg tu pun x sabar ingin meluahkan hajat nya. .dia pun brkata.'tolong pegang kaki kerbau tu.jan bagi krbau tu lepas. :)

20 PERKARA PEREMPUAN PERLU TAHU TENTANG LELAKI


HELLO STALKERS !

Harinie aq just nak share ape yg patut di kongsikan . hehe . terimalahh..

1. Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin).

2. Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.

3. Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.

4. Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.

5. Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita…

6. Lelaki memang dilahirkan dgn perasaan yg kuat terhadap wanita..sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.

7. Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!

8. Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.

9. Bila lelaki cakap..”Emm. tengoklah dulu”..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.

10. Bila lelaki cakap "direct to the point" dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.

11. Kebanyakan lelaki yang nampak ‘desperate’, datang dari sekolah all boys!

12. Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

13. Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini…

14. Kadang2 lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.

15. Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan ‘flirting’ dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yang istimewa…yang lain hanya kawan..:)

16. Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari…maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja….Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!

17. Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.

18. Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti…

19.Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita.

20. Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan.

"Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yang hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!"

Selasa, 29 Mac 2011

HOME

Owner blog

Paesh Azek

Study INSTEDT

Facebook : www.facebook.com/paeshmilkdrunker

under construction !

Ahad, 27 Mac 2011

cara kosongkan belakang gambar(.png)

hello peeps .

nie tutorial cm ne korang nak edit picca jadi kosong kat background mcm nie .
ikut jerk step2 nie.

step1 : mestylah kene ade photoshop.

step2 : dekat photoshop click file>>open>>pilih gambar


step3 : da pilih gmbar nanty jadi cam nie


step4 : click kat gambar dan pilih duplicate layer dan tekan ok .


step5 : pilih magic eraser dan ilang kan mata kat gamba original.
pas uh padam larh mana2 yang korang nak .


step 6 : save la kat mana korang nak . dan mestilah save as (.png) .click save .
bila PNG OPTION keluar . tekan ok .


jadilah macam nie.


camne ? goodluckk . selamat mencuba !

cara nak letak gambar sendiri dekat tab

hello peeps !

arinie first time aq buat tutorial nie . bab nak tolong geng2 len kan .
nanty kowang nye shoutbox mcm aq nie .



step 1 :sembunyikan shoutbox dulu .
**bagi yang belum sembunyikan shoutbox
korang mestylah SIGN IN>DASHBOARD>DESIGN>PAGE ELEMENT>ADD A GADGET>EDIT HTML>(paste kan code hiddenshoutbox)
@ click (sini!)
**bagi yang da sembunyikan . terus ke step 2

step 2 : cari ayat nie kat html yg sembunyikan shoutbox.
**background:url(http://i204.photobucket.com/albums/bb319/goodkilled/inidia.png) no-repeat;

tulisan merah uh korang tukar la dengan gamba korang nak .yang sekarang gamba aq .(jgn letak pulak)hehe
-saiz picca uh mestyla 200x300 pixels seeloknya

**pas uh cari code nie dan korang tuka mcm bawah nie
1.gb.opened ? moveGB(0, 210-w) : moveGB(200-w, 0);
2.gb.style.left = (180-gb.offsetWidth).toString() + "px";
step3 :lepas uh save larhh ! senang je kann .

ta paham ? mehh turunkann komen .

Jumaat, 25 Mac 2011

contest GA forever in PINK :)

hello cute cute readers.

Na join ? tekan sini

Nama pown contest pink kan . so sume aq jadikan pink . hehe J

Aq nie mmg minat pink . jambu ? ta full larh J

Contest nie pown senang gile .. jom laa .

Gamba yang aq jajakan ialah

!

!

!

!

!

Semestylah gamba ngn gurlfren aq nie .

Dan ini gamba aq keseorangan.


Harinie adalah tarikh tutup : 25 mac 2011

Isnin, 21 Mac 2011

vusy but i m happy :)


haii stalkersz.

i just want share what i do .

hehe . speaking plakk .

fuhh ! abes nukleus nya habuk kat blog nie...

xnyempat2 dohh na wat entri nie ...

cmnie laa .ringkas jerk . tp padat .

ari SABTU g tanjung sedili . 45minit pjalan kelajuan moto 120km/h.

(kelajuan membunuh)sbb meter sampai 160 so ta laju lg kot . hehe

smpai terus kendarat tok kenduri tahlil keluarga angkat aq .

malam - lepas mkn aq n geng basuh pinggan mangkuk.rajennye. .

setel kol 11.30..na balek .

tapi dieorg ta bg . dsbbkan aq ade hal mustahak.

caklibut gakkk . hehe

sbenarnya aq ade camping@induksi antara wakil pelajar kolej aq nie .

tapi aq dtg lambat stga ari . sbbkan g kenduri kann .,

smpai terus tydo bb da pukol 1.30pagi.

ahad balek kol 5 smpai uma.

mlm uh kol 10 g men skate .

ta rety penat ke aq nie ek ? entahlaa..

ari senin lpas kelas kol 1230 aq terus balek jb.

naek moto . kelajuan 120km/h . sbb itu paling laju yg bole.

na g stelkan lesen moto . pas uh beli flavour shisha.

balek ptg kol 6 lbh smpai uma . terus capai skateboard .

smpai lpas magrib balek .

selasa . kelas abes kol 10.30 . sbb tgu kan someone nie .

kol 12.30 die balek teros g kota bayar broadband.

aq beli seluar jek . :)

motif cerita : BETAPA SIBUK NYA tanpa rehat . tapi &heart;&heart;

tgglkan komen kowang k :) thanxx kammooo !

Sabtu, 19 Mac 2011

harinie ~~

hello peeps .

mungkin arinie aq ta de na untuk blog nie jap .
aq balek rumah mak ayah angkat aq kat tg sendili .
dieowg buat kenduri tahlil.
jagekan blog aq keyh . tag la pape n tulis kat KOTAK jerit .

mak ayah achoo . paesh rindu . bsok paesh balek k.

assalamualaikum .

Jumaat, 18 Mac 2011

cOnTesT 'cOOL wif SunGlass' 8-)

helloo pepps !


1st skali nak ucap TERMA KASIH la kat si amy selongkar uh !
ko tag aq kann . aq join .. contest yg slalu aq wat plak uh ..

nak join jugak ? click here !


suPPort contest nie smpai wat gamba . hehe


so aq na tag beberapa kaki contest2 nie . hehe :)


tarikh tutup : 19mac2011

Khamis, 17 Mac 2011

contest SENYUM PALING CERIA :D

hello stalkers !


jom jom jom join contestt paling chill niee. . !
hehe .

nak tahu selanjutnya : KELIK KELIK

mmg cheesee la contest nie . jom laa . teruja nyaa .
gambar saya teruja nie mmg gile laa . haha

hahahaha : time nie happy sbb aq buat gaya bukak spek mata ala2 macho tapi terketawa dan si senah glamour nie bole candid byk2 plak . aduyaii . da tag kat fb . masukkan je la dlm contest nie .haha bengang seh .anyway mmg cheese la .

tag 3 blogger yg hot tentang contest2 nie .

amy selongkar (kaki contest) :)

hahaha .amy amy . aku tag ko cukop2 . ! hehe
ayien mmg wajib tag la . ta na lupe dia . hehe

tarikh tutup contest nie : 31 MAC 2011 .
cepattlla >>>>

Rabu, 16 Mac 2011

~ tabiat aku ~


Hello cute readers.

Tabiat aq ialah suka menyimpan atau membela kuku sebelum nie . tapi skunk da ta .

Baru semalam potong . hehe . demi someone♥ !

Da lama kene tegor cume ta nyempat2 . hehe

Yg lain tengah bela ke ? nie keburukan dia !

Dikatakan bahawa menyimpan sebatang jari kuku yang panjang, dosanya sama seperti memelihara sekandang babi, jika kesemua jejari kita menyimpan kuku yang panjang....bayangkanlah dosa yang telah kita tanggung untuk kesemua babi-babi tersebut....potonglah kuku anda.

The Truth

Jangan simpan kuku panjang walaupun hanya 1 mm atau pun hanya jari kelingking.

Bagi orang Islam adalah tidak sesuai berkuku panjang atas apa alasan sekalipun kerana ia tidak membayangkan kesucian dan ia juga bukan budaya kita apatah lagi menggunakan tangan untuk beristinjak.

Orang Melayu yang berkuku panjang biasanya mempunyai anak yang bodoh atau pun degil dan suka melepak sebab diberi makan bahan kotor yang berada di kuku jari emaknya semasa menyediakan makanan seperti memerah santan kelapa, buat cokodok pisang, uli tepong, dll. Apa ilmu pun yang di ajar pun tak akan boleh diterima masuk ke dalam kepala.

Percayalah. Pasal tabiat berkuku panjang inilah yang membuatkan orang Melayu mundur dan tidak berjaya. Syarikat Melayu yang bangkrap dan rugi teruk adalah kerana mempunyai pekerja dan pemilik yang berkuku panjang.

Untuk yang bujang beringatlah. Kalau hendak cari pasangan dan hendak anak yang pandai dan mendengar kata pilihlah wanita atau lelaki yang sentiasa berkuku pendek. Insya-Allah.

Kuku panjang mempunyai sejenis kuman seperti yang terdapat dalam najis manusia, iaitu E-Coli. Kuman tersebut tidak akan hilang walaupun kita mencuci tangan dengan sabun. Oleh itu, sentiasalah berkuku pendek untuk kesihatan dan kebersihan diri sendiri.

Selasa, 15 Mac 2011

: minggu yg agak letih :

hello cute readers.

Wahh !! penat itu sahaja yang bisa aku ungkapkann .

Aktiviti ujung minggu lepas ialah sebuah perkhemahan maulud berlansung di bekok , SEGAMAT.

Tugas aku ialah kali ini ialah URUSETIA JAMUAN.tapi kann .

Aq lebih kerja pada driver yang sentiasa menemani pengurus kem.

Wah2 .. ulang alik JB-SEGAMAT . jauh tu. .pecut 140kmh pown terasa lame sgt.

Apa2 pown untuk persatuan kita akan wat yg terbaik kann .

Anyway , ari ahad aq balek naek KTM (keretapi tanah melayu ) bkan KEKUDA TOTOK MAGNUM

140peserta trip pertama pada pukol 2.40p.m tanpa tempat duduk .

Mcm mane uh ? ? mcm sardin ok .

Yg lagi 100peserta balik kol 6.40p.m . mcm sardd jugakk .hehe

Tapi kann . aku rasa 15hb MAC nie adalah hari bermakna pada aku untuk tahun 2011 nie dan selama-lamanyaa..

THANXX !!! ..

Khamis, 10 Mac 2011

CONTEST blog paling simple♥

nie last contest kot untuk arinie . hehe
selanjutnyaa : kecitt !

wahh . follower aq sorang nie ibarat pembakar .
aq menang sekali jek teros sebok nan contest.
thanxx : ayienzulkifli

dan inilah contest paling senang. hehe

S: saya
i: ini
m: mempunyai
p: profile blog
l: lagi simple tau !
e: ewaaahhhhhhh!

tag 3 bloggers powers nie :-


tarikh tutup : 31 MAC 2011

CONTEST : jangan pandang kamera♥♥

hello all readers.


nie contest dari miss Wajah Rahsia Hati

nak tahu selanjut nya ? kelik sini !

aduhh . paesh paesh . npe na rarjin sgt arinie ..
bukan ape .. da ada kat dashboard aq kann .
join la,, bg meriah skett .. hehe

contest kali nie tentang jangan pandang kamera .
so original gamba nie taken by SAPE NTAH .
di ambil menggunakan CANON 60D kepunyaan SENAH GLAMOUR.
ta edit tauu !
jeng jeng jenggggg !!

simple jerk . aq da join . so ?
aq tag kan contest nie pada :-



CONTEST POSING PALING CUN

helo smart readers.

kali nie contest dari Aida Azrin

nak tawu tentang contest nie KLIK SINI

na jugak join contest nie . syarat dia untuk girl sahaja .
tape lahh . aq pown na post kan gamba ade aq .
dan adek aq nie gegurl yg cute di alam fantasi , hehe :)
sayang kat adek aq nie ketat2 tawu taa !



so aku da join . aku nak tiga kawan nie join jugak !


ucapan : enjoy ngn contest ok !

keputusan malaysia LAWAN pakistan

tahniah skuad HARIMAU MALAYA .

walaupun keputusan malam tadi

malaysia VS pakistan : 0 - 0

tapi MALAYSIA dapat mengekalkan agregat

2 - 0 pada round 1.

kita tunggu dan mendoakan kejayaan skuad MALAYSIA berjaya pada
perlawanan akan datang.

contest aku dan pink ♥

hello macho2 and cute2 reader.




tekan sini jeee


nie first time aq join contest2 dgn kerelaan hati .
sbbnya ade kene mengene ngn aq kann .
so . join je lahh .
lgpown terma dan syarat sgt mudah .

name pown pink . banyak kot wane2 pink nie .
da selongkar abess . nie je lah aq dapat sembahkan .


~gamba aq ngn lovely scooter aq , matching kannn !~

menang kalah itu adat . :)

yg laen ? xreti2 lagi nak join ke ? aduyaiii .. hehe

Rabu, 9 Mac 2011

malaysia VS pakistan


hello cute readers.

jap lagi perlawanan bola .

malaysia lawan pakistan

kita sebagai rakyat malaysia mendoakan
pemain pemain malaysia menang.

amin.

!! alamak !!


hello back readers.

tengah sebok cari lagu untuk camp maulud.

ingat nak behenti blogwalking .

terFOLLOW yg ter besh lg .

nama dia ta dapat cari lah . hehe


aq jadi follower yg ke 111 .

wahh . itu no follower aq cari untuk blog aq .

ta sangke aq plakk yg dpt ! hehehe : )

♣ aq jadi follower yg ke 100 ♣


hello cute reader .

azfarina = sesungguhnya yg berjaya (dalam himpunan nama islam)

a.k.a AYIEN

nama atas nie bukan la sesape ..

saja na publish kan blog dia .


na cite pasal aq follow org nie .

walaupun 100 . tapi no nie punya

susah na kejar . bukan senang .

bergantung nasib . hepyy wehh .

rase cm aq bertuah je follow org nie .

hehehe :)